Over Solar Mobile

Solar Mobile levert hoogwaardige lithium accu’s voor recreatievoertuigen. We richten ons op liefhebbers van kamperen met een camper of caravan en iedereen die er graag met zijn boot op uit gaat. Onze kracht zit hem in kwaliteit en service: we bieden alleen accu’s aan van de beste kwaliteit en combineren dat met eerlijk, deskundig advies. Bovendien verzenden we standaard gratis binnen Nederland. Want dat mag je wel verwachten, vinden wij. Onze voordelen in het kort:

 

  • Alle accu’s assembleren we met de grootste zorg in Nederland
  • Standaard gratis verzending binnen Nederland
  • Snelle service en deskundig advies

Ons verhaal

Na jarenlang actief te zijn geweest als professioneel camperbouwer, realiseerden wij ons dat een goede basis begint met je mobiele stroomvoorziening; je huishoudaccu! Je kent het vast wel; je zit er lekker bij, prachtige plek, het leven is mooi en dan… stroom op. Of je kijkt drie keer per dag naar je meter, hoe lang houd ik het nog vol? Best een domper, want wil je hier echt telkens mee bezig zijn? Wij waren dit zat, het voelde als een smet op onze mooie reiservaring, constant met een schuin oog die meter in de gaten houden. Het hield ons tegen om optimaal te genieten van de reis en die echte vrijheid te ervaren. We wilden een betaalbare situatie voor onszelf creëren waarin wij die energiemeter gewoon konden ‘vergeten’.

Na veel onderzoek en ontwikkeling (in eerste instantie voor ons eigen voertuig) werd zo, het Solar Mobile prototype ‘geboren’. Het bracht ons onwijs veel; niet alleen ‘vergaten’ we onze energiemeter snel, we waren niet meer gedwongen om altijd in de zon te staan zodat de zonnepanelen konden laden. De verandering naar lithium maakte onze zelfbouw bus zelfs zo comfortabel, dat het letterlijk voelde als ons tweede huis! Eenmaal gewend aan deze nieuwe manier van reizen, ga je je grenzen verleggen. Zo zochten we steeds dieper gelegen off-grid plekjes op, waar we lekker lang bleven staan. Ook vulde onze camper zich al snel met meer elektrische ‘luxe’ dingen. Inmiddels koken we op inductie, nemen we een koffiezetapparaat mee en werden we geïnspireerd om te bakken we met een broodbakmachine. Soms doen we alles tegelijkertijd en hebben we nog steeds ruim genoeg power aan boord voor meer.

*Kleine disclaimer: eenmaal gewend aan dit soort energieluxe, is er geen weg meer terug. Daarbij geef ik graag een persoonlijk voorbeeld van mijn vrouw; die föhnt haar haar nog met een ouderwetse föhn van 2200W. Alhoewel geen probleem met de capaciteit, een mooi voorbeeld van (onnodig) excessief hoog stroomverbruik. Helaas een discussie die ik niet win, ze is nu eenmaal gehecht aan het ding…

Onze missie

Deze omslag in eigen ervaring deed ons inzien dat er nog veel onwetendheid is over lithium huishoudaccu’s. Het is een relatief nieuwe manier van energie opslaan. Voor ons was dit een absolute game changer, waarom zien we het dan zo weinig om ons heen? Ze steken overduidelijk met kop en schouder uit als het gaat om hoge energiedichtheid, gewicht, compactheid en langere levensduur. Ze zitten qua prijs in een hoger segment, dat klopt. Maar als je de vergelijking maakt, zie je dat ze vele malen langer meegaan dan bijvoorbeeld traditionele loodzuuraccu’s. Nog niet te spreken over het plezier wat je ervaart met de mogelijkheden van lithium. Hang daar maar eens een prijskaartje aan. Wat ons betreft een investering die je dubbel en dwars terugverdient.

In onze eigen zoektocht vonden we veel ‘rommel’, soms goedkoop, en vaak onbetrouwbaar. Lithiumcellen die zonder kwaliteitstest gefabriceerd worden en met Europese tussenpersoon doorverkocht worden op onder andere Nederlandse en Belgische markt. We hebben een aantal van deze systemen getest en schrokken ons rot: lekkende cellen, slechte aansluiting en brandgevaar. Voor reisliefhebbers die niet gespecialiseerd zijn, is het makkelijk om een miskoop in huis te halen.

Zo is onze missie ontstaan. Wij maken ons hard om anderen te laten ervaren dat met een simpele en kleine tweak in je systeem, je gigantische omslag maakt in reiservaring, eentje waar je niet meer van terugkomt. Daarbij staat veiligheid en betrouwbaarheid voor ons voorop. Door elke accu met de grootste zorg te assembleren, hier in Nederland, en te onderwerpen aan strenge kwaliteitstests, voorzien we jou van duurzame accu’s met een lange levensduur van de hoogste kwaliteit. Niet voor niets bieden wij zelfverzekerd een garantie van maar liefst vijf jaar! Bovendien helpen we je ook graag op weg met tips over installatie en aanpassingen binnen je huidige systeem. Met ons scherp geprijsde aanbod hopen wij dat het voor iedereen haalbaar is om aan boord van deze lithiumrevolutie te stappen.

 

Neem contact op met Solar Mobile

Is de huidige huishoudaccu van je camper, caravan of boot aan vervanging toe? Neem dan een kijkje in ons aanbod en vind de beste accu voor jouw recreatievoertuig. Mocht je nog vragen hebben, dan staan we altijd voor je klaar. Check onze FAQ of neem contact met ons op via het onderstaande formulier.

Heb je een vraag over je bestelling of wil je meer informatie over onze producten en service? Op de pagina veelgestelde vragen vind je een hoop informatie.

Staat je vraag er niet bij? Neem via het contactformulier contact met ons op. Je krijgt altijd binnen 24 uur een reactie. Telefonisch contact opnemen of via whatsapp kan ook, via 06 38 93 73 40. We helpen je graag verder!

Contactgegevens

Solar Mobile
Boeier 04 44
8242 CL Lelystad

06 38 93 73 40
info@solar-mobile.nl